Over

Achtergrond

Over mijMijn naam is Bianca Bres (1983). Ik zie mezelf als een dromer met een scherpe geest. Een creatieveling, die altijd op zoek is naar de stroom van inspiratie. En een doener, die net dat stapje extra zet als mijn gevoel me dat ingeeft. Als GZ-psycholoog ligt mijn achtergrond in de wetenschap, wat mij heeft geleerd om kritisch te denken en te werken volgens richtlijnen die bewezen effectief zijn. In mijn loopbaan heb ik veel verschillende dingen gedaan, onderzocht en ontwikkeld op zoek naar meer efficiëntie, vrijheid en eigenheid binnen de kaders van de GGZ. Deze reis voerde mij o.a. langs complexe psychodiagnostiek, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), schematherapie, EMDR en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Maar ging pas echt de diepte in toen ik in aanraking kwam met het werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961). Want hij gaf mijn bodemloze persoonlijke fascinatie voor het (onder)bewustzijn, droomwerk en het werken met projectief materiaal een prominente plek in mijn professionele werk.

Privé heb ik dan meer dan 20 jaar ervaring met het werken met de tarot. Eerst alleen als instrument voor reflectie voor mijzelf, later voor bekenden en uiteindelijk is dit volledig doorgesijpeld in mijn werk met cliënten. Dat is een heel geleidelijk proces geweest, waarbij ik tegen allerlei misverstanden, projecties en oordelen aan ben gelopen. Niet in de laatste plaats die van mijzelf. Maar inmiddels is het voor mij glashelder hoe groot de kracht van verbeelding is. En hoe sterk de stroom vanuit het onderbewustzijn. Waarbij ik de kaarten heb leren gebruiken als een instrument om daar verbinding mee te maken. Zuiver te voelen wat waar is, en wat slechts een verhaal. Nu is het mijn missie om dat ook aan jou door te geven. Want als je weet hoe je die krachten vóór je kunt laten werken, wordt het leven aanzienlijk rijker en meer vervullend. 

Synergie

Over De Tarot Psycholoog

Als ik zelf wel eens een tarot reading liet doen, merkte ik dat de focus van de reading vaak lag op een algemene uitleg van de kaarten. Er was weinig ruimte om de diepte in te gaan, de vertaalslag te maken naar mijn persoonlijke proces of daar concrete handvatten voor aangereikt te krijgen. Vaak ging ik weg met meer vragen, in plaats van duidelijke antwoorden. Ik voelde dat als een gemiste kans. 

Andersom merkte ik in mijn werk als psycholoog dat het soms niet lukte om de onderste steen boven te krijgen, omdat mensen zich niet bewust waren van wat zich in de diepte afspeelde. Het was duidelijk dat er een obstakel was, maar het lukte niet om daar woorden aan te geven of grip op te krijgen. Tot ik als experiment tarotkaarten begon in te zetten. Eerst uitsluitend voor mezelf, om voorafgaand aan een sessie helderheid te krijgen over waar het dat uur over mocht gaan. En later ook tijdens de sessie, waarbij het samenspel tussen cliënt, psycholoog en de tarot de meest verbluffende resultaten gaf. Uit dat proces is De Tarot Psycholoog geboren en uitgegroeid tot wat het nu is. Een bloeiende praktijk die een brug slaat tussen ratio, gevoel en het (onder)bewustzijn. 

Visie

Over mijn missie

Wetenschappers schatten dat ongeveer negentig procent van ons gedrag wordt aangestuurd door automatische, onbewuste processen, angsten, verlangens en motieven. Als het op een bepaald vlak in je leven stagneert en je niet begrijpt waarom, is de kans groot dat de oorzaak in je onderbewustzijn verscholen ligt. De Tarot Psycholoog biedt een unieke vorm waarin jarenlange ervaring en kennis over psychologie en tarot samenkomen om antwoorden te vinden vóórbij het bewuste denken. Door middel van symboliek en associaties die direct spreken tot je verbeeldingskracht en onderbewustzijn. Niet om de toekomst te voorspellen, maar om jou een nieuw perspectief te bieden van waaruit jij zelf jouw gewenste uitkomst kunt creëren. Met concrete handvatten, tips en technieken die je helpen om je gedachten, gevoelens, keuzes en acties meer in lijn te brengen met je persoonlijke waarden, behoeften, wensen en doelen. Zo vertalen we samen de symbolen tot een heldere visie waar jij weer mee verder kunt.