January 30, 2023
 in 
Tarot

Mijn Top 3 Tarot Boeken

Toen ik net in aanraking kwam met de tarot (inmiddels meer dan twintig jaar geleden) was daar in de gemiddelde boekwinkel nog weinig interessante literatuur over te vinden. Tegenwoordig is dat heel anders. Het aanbod wordt steeds uitgebreider en is inmiddels zelfs misschien wel overvloedig te noemen. Ook dat kan een uitdaging zijn. Want hoe vind je wat je zoekt als er zoveel gevonden wil worden? In dit artikel doe ik een voorzet door drie boeken uit te lichten die voor mij favoriet zijn. En die voor ieder wat wils bevatten. Eén voor de beginner, één voor de gevorderde en één voor de echte tarot-nerd. Waarbij deze boeken één gemeenschappelijke deler hebben: ze zijn allemaal gericht op persoonlijke ontwikkeling. Want de toekomst creëer je per slot van rekening zelf. 

Voor beginners: De Tarot Coach 

De Tarot Coach, geschreven door Fidessa Docters van Leeuwen, is wat mij betreft één van de meest eigentijdse, leesbare en toegankelijke boeken die er momenteel op de markt is. Geschreven in het Nederlands, dus geen taalbarrière of je door een (vaak slecht) vertaald buitenlands werk heen worstelen. Dit boek leest bijna als een tijdschrift, aantrekkelijk gemaakt met bijzondere zelfgetekende illustraties. Het boek neemt je mee in de betekenis van de kaarten, introduceert een aantal verschillende leggingen en laat zien hoe je hier zelf eenvoudig mee aan de slag kan gaan. Zelfreflectie staat hierbij centraal, waardoor het “zweverigheidsgehalte” laag blijft. Fidessa heeft met dit boek een mooie balans gevonden tussen het bieden van genoeg houvast door goede informatie en het laten van voldoende ruimte voor eigen invulling. Heb je al de nodige kennis en ervaring en ben je op zoek naar verdieping, dan past één van onderstaande suggesties je misschien beter. Maar ben jij iemand die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met de tarot en er gelijk mee aan de slag wil gaan, dan is dit het boek voor jou! Je vindt het hier

Voor gevorderden: Actief met de Tarot 

Jan Ton is een man naar mijn tarothart. Want in plaats van je als schoolmeester te vertellen wat je moet doen, helpt hij je met zijn boeken vooral ontdekken hoe je op je eigen manier met de tarot kan werken. Van al zijn boeken is Actief met de Tarot mijn favoriet. Hierin neemt hij je mee op een persoonlijke reis door de grote en kleine Arcana en stelt daarbij vooral heel veel vragen, in plaats van de zoveelste herhaling van de vaste betekenis van de kaarten. Hierdoor daagt hij je uit een nieuw perspectief te kiezen en geeft handvatten voor zelfreflectie om zo tot eigen inzichten te komen. Een fantastische handreiking om je werk met de tarot te verdiepen en eigen te maken. Vind je Jan’s manier van schrijven prettig en heb je naast dit boek behoefte aan zijn (unieke!) visie op de verschillende kaarten? De Levende Tarot biedt je precies dat én meer. Qua niveau zit dit boek precies tussen De Tarot Coach en Actief met de Tarot in. Vandaar deze eervolle vermelding. 

Voor de echte tarotnerds: Holistic Tarot 

Ben je op zoek naar een gedetailleerde en diepgaande (zelf)studie in de tarot en vind je het niet erg om in het Engels te lezen? Dan is Holistic Tarot van Benebell Wen jouw boek! Met bijna negenhonderd bladzijdes is dit een serieuze pil. Met de nadruk op serieus. Het boek is heel feitelijk, soms taai en vrij abstract geschreven, waardoor je er niet even makkelijk doorheen leest. Zelf gebruik ik het vooral als een “opzoekboek” als ik in de studie- of verdiepingsmodus zit. Daarvoor leent dit boek zich perfect! Benebell is namelijk een ware tarot virtuoos. Al haar materiaal is loepzuiver en tot in de kleinste details uitgewerkt. Van de geschiedenis, tot numerologie; van astrologie tot symbologie; van losse kaarten tot de meest complexe leggingen: alles komt uitvoerig aan bod in deze “tarot bijbel”. Heb je al deze kennis echt nodig om met de tarot te kunnen werken? Zeker niet. Maar het is wel een prachtig naslagwerk wanneer je verdieping, doorleving en eigenheid zoekt in je tarot beoefening. Voor iedereen die serieus geïnteresseerd is in de tarot is dit een boek voor de rest van je leven. Omdat je er steeds weer nieuwe informatie uit kunt halen, op welk niveau je ook zit. En kun je er geen genoeg van krijgen? Neem dan ook zeker een kijkje op Benebell’s website. Een van de meest uitgebreide, complete en informatieve sites over tarot die ik ken. 

~

Deze tekst bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer je een boek koopt via deze link ik een klein percentage van het aankoopbedrag ontvang. Jou kost het niets extra. Wel help je er op deze manier aan mee dat deze website vrij van banners en advertenties kan blijven. Win-win! 

Meer posts

Ook iets voor jou?

Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 14 april 2024

Het is alweer tijd voor de vierde ronde van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie!" En wel in de vierde maand van het nieuwe jaar: op zondag 14 april 2024 (ook allemaal vieren!). En daarmee hebben we iets te vieren. Want deze ronde krijgt een upgrade! In dit artikel lees je wat je precies mag verwachten van deze bijzondere middag.
Jan 30, 2024
Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 3 maart 2024

Na twee volgeboekte edities van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie" kon een derde ronde natuurlijk niet uitblijven! En die vindt plaats op 3 maart 2024. In dit artikel kun je lezen en zien wat je precies van deze bijzondere middag mag verwachten. Want eigenlijk is het meer dan een workshop. Het is een ervaring. Eén waarbij je niet alleen de kaarten beter leert kennen, maar ook jezelf. 
Nov 20, 2023
Lees meer
Zelfontwikkeling

Workshop 26 november 2023

De eerste editie op 24 september aanstaande is al enige tijd volledig volgeboekt. Dus de hoogste tijd voor een tweede ronde! En wel op zondag 26 november 2023. In dit artikel kun je lezen wat je precies van deze bijzondere middag mag verwachten. Want eigenlijk is het meer dan een workshop. Het is een ervaring. In dit artikel lees je wat je daarvan mag verwachten. 
Aug 28, 2023
Volg mij

Volg mij op Instagram