June 19, 2024
 in 
Zelfontwikkeling

Tarot Verdiepingsdag 29 september 2024

Na de enorme animo voor de eerste editie van deze verdiepende tarot workshop, kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven! Op zondag 29 september 2024 gaan we opnieuw de diepte in met de workshop "Van Schaduw naar Licht". Een unieke verdiepingsdag waarbij je leert hoe je de tarot kunt gebruiken om zicht te krijgen op het onzichtbare: namelijk wat er leeft in de diepere lagen van het onderbewustzijn. In dit artikel lees je meer over wat je precies mag verwachten.

Wat je mag verwachten van de inhoud

Tijdens deze workshop mag je jezelf volledig onderdompelen in de wondere wereld van het onderbewustzijn, met de tarot als jouw gids. Je leert hoe je jouw (basis)kennis van de tarot praktisch kunt toepassen om verdieping te vinden in jouw persoonlijke ontwikkelingsreis. Je krijgt meer inzicht in het gedachtengoed van Carl Jung en hoe je deze kennis kunt integreren in je werk met de tarot. Je maakt uitgebreid kennis met alle karakters van de hofhuishouding, vaak de lastigste kaarten om je eigen te maken en duiding aan te geven in een legging. Je gaat aan de slag met schaduwwerk, zuivere waarneming, actieve imaginatie, significators en reversals. Je leert werken met een combinatie van verschillende decks tegelijk. En duikt diep in een uitgebreide legging waarin je jouw antwoord op een persoonlijke vraag gaat ontde(c)ken. Laag voor laag. Na deze middag heb je niet alleen nieuwe invalshoeken, bruikbare tools en technieken om je werk met de tarot verder te verdiepen, maar ook meer inzicht in jouw eigen onbewuste processen. Uiteraard krijg je ook bij deze workshop een goed gevulde goodiebag, met daarin alles wat je nodig hebt om jouw connectie met de tarot verder te versterken. Want het voornaamste doel van deze workshop is om je meer vertrouwd te voelen met de diepere lagen van de tarot. Zodat je de schaduwzijde van de kaarten niet (meer) hoeft te vrezen. Omdat je weet en hebt ervaren hoe je die stukken (van jezelf) in het licht kunt zetten. 

Wat je mag verwachten van de vorm

Om een veilige sfeer en prettige leeromstandigheden te waarborgen is er plek voor maximaal 6 deelnemers. Dit betekent dat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht, het stellen van vragen en het inbrengen van eigen thema's. Je krijgt niet alleen veel informatie, maar gaat ook zelf aan de slag met het oefenen van praktische vaardigheden en het (leren) werken vanuit je intuïtie. Tijdens deze workshop ga je zien, doen, voelen en ervaren. En profiteren van de bijzondere synergie van het werken met een groep gelijkgestemden.

Wat je mag verwachten van de locatie

De workshop vindt plaats in Het Atelier in Uitgeest. Deze locatie ligt vlakbij de afslag van de A9 en op 15 minuten lopen van station Uitgeest. Daarmee is deze plek zowel per auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren in de buurt. Het Atelier heeft een huiselijke, warme sfeer en is van alle gemakken voorzien. Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar. 

Workshopruimte "Het Atelier"

Wat je mag verwachten van de uitkomst

Na afloop van de workshop heb jij nieuwe invalshoeken en bruikbare tools en technieken om jouw eigen werk met de tarot verder te verdiepen en te verstevigen. Je hebt meer inzicht in het gedachtengoed van Carl Jung en weet hoe je deze kennis kunt integreren om het werken met de kaarten een diepere laag te geven. Je schrikt niet meer als je een hofkaart of omgekeerde kaart trekt, omdat je weet hoe je hier duiding aan kunt geven. Je voelt je vertrouwd met de schaduwkant van de kaarten en weet hoe je deze kunt benutten om meer zicht te krijgen op jouw eigen onbewuste processen. Je weet hoe je met verschillende decks (zowel tarot- als orakelkaarten) tegelijk kunt werken, op een manier die je niet overweldigt maar juist meer helderheid geeft. Je weet hoe je een uitgebreide legging voor jezelf kunt doen, om zo jouw eigen antwoorden op te diepen vanuit het onderbewustzijn. 

Wat er van jou wordt verwacht

Om echt te kunnen profiteren van alles wat je tijdens deze workshop wordt aangeboden is het belangrijk dat je een basiskennis van de tarot hebt. Heb je deze basiskennis nog niet? Begin dan eerst met de workshop Van Symbool Naar Visie. Overigens is eerdere deelname aan deze workshop geen vereiste om mee te kunnen doen. Als je jouw basiskennis op een andere manier hebt vergaard, is dat ook helemaal goed. De investering voor de workshop "Van Schaduw Naar Licht" bedraagt €149,-. Na aanmelding ontvang je hiervoor een betaallink. De workshop is vol bij 8 deelnemers, dus heb je interesse om deel te nemen, wacht dan niet te lang met aanmelden. Tijdens de workshop werk je met jouw eigen tarotdeck. Dit mag ieder deck zijn dat (losjes) gebaseerd is op het Rider Waite Smith systeem. Twijfel je of jouw deck geschikt is om mee te werken tijdens deze workshop? Stuur dan even een bericht. Ik denk graag met je mee!

Alle praktische informatie op een rij

» Wat: Verdiepende workshop “Van Schaduw Naar Licht”

» Wanneer: Zondag 29 september 2024. Inloop vanaf 10.00 uur. Workshop van 10.30 tot 16.30 uur 

» Waar: Het Atelier | Meldijk 4 | 1911 BB Uitgeest

» Investering: €149,- (Na aanmelding ontvang je een betaallink | Let op: je bent pas verzekerd van deelname na betaling)

» Inclusief: Koffie, thee en iets lekkers (N.B.: lunch is niet inbegrepen)

» Zelf meenemen: een eigen lunch en tarotdeck gebaseerd op het Rider Waite Smith systeem

» Bij vragen: contact@detarotpsycholoog.nl

Aanmelden

Dus, een lang verhaal kort: wil jij verder de diepte in en nieuwe lagen aanboren in het werken met de tarot? Meld je dan aan voor deze bijzondere workshop! Dit kan door een mail te sturen naar contact@detarotpsycholoog.nl, het contactformulier in te vullen, of een DM te sturen via Instagram.

Ik kijk er naar uit om samen een duik te nemen in de diepere lagen van de tarot en het onderbewustzijn. Om zo een shift te maken van schaduw naar licht!

Meer posts

Ook iets voor jou?

Lees meer
Zelfontwikkeling

Workshop Van Schaduw naar Licht

Na het grote succes van de tarot workshop "Van Symbool Naar Visie" waarin je de basis leert van het werken met de tarot, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Op zondag 30 juni 2024 neemt deze gloednieuwe workshop je verder mee de diepte in, waar je ontdeckt hoe je "Van Schaduw Naar Licht" kunt bewegen met behulp van de tarot. Meer over deze unieke verdiepingsdag lees je in dit artikel. 
Mar 19, 2024
Lees meer
Tarot

Drie decks voor beginners

"Met welk tarotdeck kan ik het beste beginnen?" Van alle vragen wordt deze misschien wel het meest aan mij gesteld. Hoewel het antwoord natuurlijk heel persoonlijk is, deel ik in dit artikel drie aanraders als vertrekpunt voor jouw eigen ontdeckingsreis. 
Mar 6, 2024
Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 14 april 2024

Het is alweer tijd voor de vierde ronde van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie!" En wel in de vierde maand van het nieuwe jaar: op zondag 14 april 2024 (ook allemaal vieren!). En daarmee hebben we iets te vieren. Want deze ronde krijgt een upgrade! In dit artikel lees je wat je precies mag verwachten van deze bijzondere middag.
Jan 30, 2024
Volg mij

Volg mij op Instagram