December 31, 2022
 in 
Tarot

Beste Tarot deck voor beginners?

Laat ik vooropstellen dat de keuze voor een tarotdeck zeer persoonlijk is. Wat voor de één een schot in de roos is, kan voor de ander een enorme misser zijn. Er is geen “one size fits all”. Tegelijkertijd is de keuze aan tarotdecks zo immens groot dat het als beginner heel overweldigend kan zijn. Want waar begin je de zoektocht naar een eerste deck? Daarom doe ik graag een suggestie! Met het deck dat ik op dit moment beschouw als het meest toegankelijk voor beginners: The Light Seer’s Tarot van Chris-Ann Donnely. In dit artikel vertel ik je waarom.

Toegankelijk én diep

Waar de originele Rider-Waite Smith nogal ouderwets en statisch is in zijn voorkomen, is The Light Seer’s modern, innovatief en intuïtief. De afbeeldingen zijn niet alleen kleurrijk en expressief, ze geven ook nog eens zeer accuraat helder de betekenis van de kaarten weer. Zelfs als je helemaal geen (voor)kennis hebt van de tarot kun je een heel goed idee krijgen van wat de kaarten betekenen, alleen maar door naar de afbeeldingen te kijken. Dat maakt dit bij uitstek een deck voor beginners, omdat je er vrijwel meteen (intuïtief) mee aan de slag kan. 

Veel extra informatie 

Chris-Ann is niet alleen een begaafd kunstenares, ze kan ook nog eens fantastisch schrijven. Het handboek dat je bij het deck krijgt is helder, overzichtelijk en compleet. Poëtisch zonder wollig te worden. Met een duidelijke instructie hoe je het deck gebruikt, voorbeelden voor leggingen en een originele beschrijving van alle afzonderlijke kaarten. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Toch is er wel meer voor wie dat wil. Op de bijbehorende website kun je alle kaarten bekijken, inclusief een zeer uitgebreide beschrijving, affirmatie en vragen voor zelfreflectie. Daarmee is dit deck net zo diepgaand als het toegankelijk is. En daarmee heb je dus eigenlijk ook geen ander deck nodig. Omdat je steeds nieuwe lagen kunt ontdekken in de afbeeldingen en hun symboliek. 

De hofkaaarten krijgen karakter

In de Rider-Waite Smith, en eigenlijk in de meeste decks, zijn de hofkaarten het moeilijkst om te lezen. Deze kaarten symboliseren meestal specifieke persoonlijkheidskenmerken of representeren bepaalde personen ik je leven. Vaak worden deze kaarten vrij algemeen en inwisselbaar afgebeeld, waarbij je aan de figuur niet direct kan zitten om wat voor type het precies gaat. Je moet hiervoor echt de betekenis leren, wat vrij lastig is omdat ze allemaal op elkaar lijken. In The Light Seer’s is het Chris Ann gelukt om alle hofkaarten een eigen gezicht te geven waar de expressie en het karakter van afspat. Dat maakt het wat mij betreft het ideale deck om de betekenis van de hofkaarten te leren. En deze kennis kun je weer meenemen als je met andere decks gaat werken. 

Betaalbaar

The Light Seer’s is oorspronkelijk uitgebracht als indie deck voordat het door Hay House werd gepubliceerd voor het grote publiek. De indie versie is inmiddels een waar collectors item waarvoor fikse bedragen worden gevraagd. Als ze überhaupt beschikbaar komen, want als je er eenmaal eentje hebt wil je die (als echte verzamelaar) eigenlijk niet meer kwijt. De massamarkt editie daarentegen is goed verkrijgbaar en ook nog eens heel betaalbaar voor een tarot deck. Voor ongeveer 25 euro is dit deck van jou. En eerlijk: de kwaliteit van de massamarkt versie is eigenlijk net zo goed als die van het oorspronkelijke deck. Het enige wat ontbreekt zijn de vergulde randen. 

Nederlandse vertaling

Als klap op de vuurpijl is dit een van de weinige decks die ook in een Nederlandse vertaling is uitgebracht: Het Licht Ziener Tarot. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor de oorspronkelijke Engelse versie, dus of het een goede vertaling is kan ik je niet uit eigen ervaring vertellen. Maar het maakt dit deck in ieder geval extra toegankelijk wanneer je liever in het Nederlands leest. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit deck? De Engelse editie vind je hier en de Nederlandse vertaling is hier te vinden. 

~

Deze tekst bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer je een deck koopt via deze link ik een klein percentage van het aankoopbedrag ontvang. Jou kost het niets extra. Wel help je er op deze manier aan mee dat deze blog vrij van banners en advertenties kan blijven. Win-win!

Meer posts

Ook iets voor jou?

Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 14 april 2024

Het is alweer tijd voor de vierde ronde van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie!" En wel in de vierde maand van het nieuwe jaar: op zondag 14 april 2024 (ook allemaal vieren!). En daarmee hebben we iets te vieren. Want deze ronde krijgt een upgrade! In dit artikel lees je wat je precies mag verwachten van deze bijzondere middag.
Jan 30, 2024
Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 3 maart 2024

Na twee volgeboekte edities van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie" kon een derde ronde natuurlijk niet uitblijven! En die vindt plaats op 3 maart 2024. In dit artikel kun je lezen en zien wat je precies van deze bijzondere middag mag verwachten. Want eigenlijk is het meer dan een workshop. Het is een ervaring. Eén waarbij je niet alleen de kaarten beter leert kennen, maar ook jezelf. 
Nov 20, 2023
Lees meer
Zelfontwikkeling

Workshop 26 november 2023

De eerste editie op 24 september aanstaande is al enige tijd volledig volgeboekt. Dus de hoogste tijd voor een tweede ronde! En wel op zondag 26 november 2023. In dit artikel kun je lezen wat je precies van deze bijzondere middag mag verwachten. Want eigenlijk is het meer dan een workshop. Het is een ervaring. In dit artikel lees je wat je daarvan mag verwachten. 
Aug 28, 2023
Volg mij

Volg mij op Instagram