February 14, 2023
 in 
Tarot

Liefdes Kaartlegging


Op Valentijnsdag staat de liefde centraal. Vaak gericht op de liefde die we voelen voor anderen, maar laten we ook vooral onszelf niet vergeten! Deze liefdeslegging kan je eigenlijk op ieder moment doen om meer inzicht te krijgen in de relatie met jezelf en (daaruit voortvloeiend) die met anderen. Dat kan een partner zijn, maar dat hoeft zeker niet. Je kunt deze legging gebruiken voor iedere relatie, dus bijvoorbeeld ook die met je kind(eren), vrienden, familie of collega’s. 

Positie van de kaarten

De kaarten omgedraaid

Kaart 1 - Jij

Waar sta jij in dit moment? - Intuïtief 

De Hogepriesteres nodigt je uit om te leven vanuit je intuïtie. Te voelen wat voor jou waar is. Te vertrouwen op de ingevingen die je krijgt en gaandeweg te leren door ervaring. Zij fluistert je toe in stilte. Hoe kun jij haar het beste (leren) horen?

Kaart 2 - Verbinding met jezelf

Wat zorgt voor meer verbinding met jezelf? - Waardigheid

De Zes van Pentakels vraagt om een balans tussen geven en ontvangen. Het één kan niet zonder het ander. En tegelijkertijd kan het niet stromen als de een dominant is boven de ander. Dit is een kaart van gelijkwaardigheid. Weten wat je waard bent. Zodat je kunt geven, zonder jezelf weg te geven. En kunt ontvangen in dankbaarheid. Omdat je voelt dat je dit verdient. 

Kaart 3 - Verbinding met de ander

Wat zorgt voor meer verbinding met de ander? - Creativiteit

De Schildknaap van Bekers vraagt je om te dromen. En jezelf onder te dompelen in de emoties die daardoor gaan stromen. Zonder er in te verdrinken. Wees speels. Lichthartig. Misschien zelfs poëtisch. Verras jezelf (en de ander) met creatieve uitspattingen die op komen borrelen. Het zijn de bubbels die het leven doen bruisen. 

Kaart 4 - Afstand van jezelf

Wat zorgt voor afstand met jezelf? - Besluiteloosheid

Zoveel opties, zoveel mogelijkheden, zoveel scenario’s. Het kan overweldigend zijn. Want hoe verlies je jezelf niet in al die dromen? En hoe voorkom je dat je alles waar je van droomt als een kaartenhuis in elkaar stort als je de verkeerde keuze maakt? De Zeven van Bekers vraagt je om je dromen te toetsen op haalbaarheid. Welke concrete opties zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van elke keuze? Laat je hoofd het overzicht creëren en laat je hart uiteindelijk de knoop doorhakken. 

Kaart 5 - Afstand van de ander

Waardoor hou je de ander op afstand? - Angst

De Maan brengt angsten en illusies aan het licht. Kun je vertrouwen wat je ziet? En kun je uitspreken wat je voelt? Is de ander trouw als een hond? Of wild als een wolf? En hoe zit dat eigenlijk bij jou? Durf jij te vertrouwen op jezelf? De Maan nodigt je uit om de diepte in te gaan en te ontdekken welke (beperkende) overtuigingen er onder de oppervlakte van het bewustzijn schuil gaan. Welke angst wil daar onder ogen gekomen worden?

Kaart 6 - Verdieping

Hoe kun je de liefde voor jezelf (en daarmee ook voor anderen) verdiepen? - Potentieel

De Aas van Bekers vraagt je om vrij te zijn van verwachtingen, maar te zien wat er werkelijk is. Het volledige potentieel van een vat vol liefde. Die overstroomt op het moment dat je de verleiding kan weerstaan om hem ondersteboven te houden om te meten hoeveel er nu eigenlijk in zit. En niet probeert te vergelijken met andere bekers. Want pure liefde kent geen gelijke. En dat is precies de ware kracht er van. 

~

Wil je de legging graag “in actie” zien mét een extra inzichtkaart? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram voor deze en nog vele andere kaartleggingen!

Meer posts

Ook iets voor jou?

Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 14 april 2024

Het is alweer tijd voor de vierde ronde van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie!" En wel in de vierde maand van het nieuwe jaar: op zondag 14 april 2024 (ook allemaal vieren!). En daarmee hebben we iets te vieren. Want deze ronde krijgt een upgrade! In dit artikel lees je wat je precies mag verwachten van deze bijzondere middag.
Jan 30, 2024
Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 3 maart 2024

Na twee volgeboekte edities van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie" kon een derde ronde natuurlijk niet uitblijven! En die vindt plaats op 3 maart 2024. In dit artikel kun je lezen en zien wat je precies van deze bijzondere middag mag verwachten. Want eigenlijk is het meer dan een workshop. Het is een ervaring. Eén waarbij je niet alleen de kaarten beter leert kennen, maar ook jezelf. 
Nov 20, 2023
Lees meer
Zelfontwikkeling

Workshop 26 november 2023

De eerste editie op 24 september aanstaande is al enige tijd volledig volgeboekt. Dus de hoogste tijd voor een tweede ronde! En wel op zondag 26 november 2023. In dit artikel kun je lezen wat je precies van deze bijzondere middag mag verwachten. Want eigenlijk is het meer dan een workshop. Het is een ervaring. In dit artikel lees je wat je daarvan mag verwachten. 
Aug 28, 2023
Volg mij

Volg mij op Instagram