October 31, 2022
 in 
Inspiratie

Van Bellevier naar De Tarot Psycholoog

In de zomer van 2021 besloot ik een pauze te nemen van Bellevier. Mijn eerste platform gericht op persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik een brug wilde slaan tussen de wetenschap en spiritualiteit. De inspiratie droogde langzaam op en er trokken steeds meer andere dingen aan mij. In plaats van de beoogde paar weken heeft die “zomerstop” uiteindelijk ruim anderhalf jaar geduurd. Met een uitkomst die ik totaal niet had voorzien: het einde van Bellevier.

Steeds wanneer ik er aan dacht dat ik weer voor de website of social media moest schrijven voelde ik weerstand. Want ik vond het (vanwege mijn werk in de reguliere GGZ) lastig om écht kleur te bekennen. Uit angst voor wat anderen (lees: mijn cliënten en collega’s) er van zouden vinden. En dus bleef ik netjes binnen de lijntjes kleuren van wat gangbaar en geaccepteerd is. En verloor ik langzaam mijn interesse. Want dat is niet waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En zo bereikte mijn motivatie een dieptepunt. 

Tot ik besloot om mijn eigen vat weer te gaan vullen en het leven te gaan léven. In plaats van er eindeloos over te lezen en niet doorvoeld te reproduceren. Ik heb ontelbare lange strandwandelingen gemaakt, familieopstellingen gedaan, me ondergedompeld in ademwerk en verdiept in Human Design. Ik ben gaan zwemmen, dansen, knippen, plakken, tekenen en schrijven. Ouderwets, met pen op papier. Voor niemand anders dan mezelf. Want dán ging het stromen. En kwamen er allerlei wonderlijke gebeurtenissen, ingevingen, doorbraken en mensen op mijn pad. Toch bleef ik de druk voelen van het project dat ik niet had afgemaakt. Wat ooit mijn grote trots was hing nu als een blok aan mijn been. En dat verdienden wij allebei niet. 

Op mijn 39e verjaardag hakte ik daarom de knoop door: de website van Bellevier ging offline. Een cadeau aan mezelf. Ik gaf mezelf ruimte en vrijheid om iets heel nieuws te kunnen creëren. Ook al wist ik op dat moment nog niet wat dat zou zijn. Of wanneer dat zou komen. Gelukkig hoefde ik dit keer niet lang te wachten. Precies twee dagen later kwam uit het niets de ingeving voor De Tarot Psycholoog. Terwijl ik met hele andere dingen bezig was. Was het daar ineens. Of eigenlijk was het er altijd al, maar kon ik het niet zien. Omdat het zó voor de hand lag. Zó vanzelfsprekend was. Een vorm waarin alles samenkomt waar ik van hou én waar ik goed in ben. En eigenlijk doe ik het al heel lang. Alleen niet publiekelijk. Dat gaat nu dus veranderen. 

Binnen tien minuten was de nieuwe domeinnaam geregistreerd. En na een paar weken stond er een hele nieuwe website klaar. Moeiteloos. Of beter gezegd: met plezier, passie, aandacht en zorgvuldigheid neergezet. Dit is hoe ik wilde dat het zou zijn. Ik blijf schrijven, hoewel op een lager pitje. En met meer focus. Voortbouwend op een stukje geschiedenis van Bellevier. Want een kleine selectie van eerder gepubliceerde artikelen is nog steeds terug te vinden op mijn blog. Omdat het nog steeds klopt met hoe ik dingen nu zie. Toch is er ook veel veranderd. En begin ik met De Tarot Psycholoog grotendeels opnieuw. Als “The Fool” (de eerste kaart uit de tarot en het archetype waarmee iedere levensreis start) die vol vertrouwen een nieuw avontuur tegemoet stapt. Ga je met me mee? 

Meer posts

Ook iets voor jou?

Lees meer
Zelfontwikkeling

Workshop Van Schaduw naar Licht

Na het grote succes van de tarot workshop "Van Symbool Naar Visie" waarin je de basis leert van het werken met de tarot, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Op zondag 26 mei 2024 neemt deze gloednieuwe workshop je verder mee de diepte in, waar je ontdeckt hoe je "Van Schaduw Naar Licht" kunt bewegen met behulp van de tarot. Meer over deze unieke verdiepingsdag lees je in dit artikel. 
Mar 19, 2024
Lees meer
Tarot

Drie decks voor beginners

"Met welk tarotdeck kan ik het beste beginnen?" Van alle vragen wordt deze misschien wel het meest aan mij gesteld. Hoewel het antwoord natuurlijk heel persoonlijk is, deel ik in dit artikel drie aanraders als vertrekpunt voor jouw eigen ontdeckingsreis. 
Mar 6, 2024
Lees meer
Zelfontwikkeling

Tarot Workshop 14 april 2024

Het is alweer tijd voor de vierde ronde van de Tarot Workshop "Van Symbool Naar Visie!" En wel in de vierde maand van het nieuwe jaar: op zondag 14 april 2024 (ook allemaal vieren!). En daarmee hebben we iets te vieren. Want deze ronde krijgt een upgrade! In dit artikel lees je wat je precies mag verwachten van deze bijzondere middag.
Jan 30, 2024
Volg mij

Volg mij op Instagram