Posts met de tag 

Bewust leven

Lees meer
Zelfontwikkeling

Hoe giftig is Toxic Positivity?

"Toxic positivity" is een term die ik steeds vaker voorbij zie komen. En die mij (geheel tegen mijn aard in) op de barricade heeft gekregen. In dit artikel leg ik uit waarom en breng ik een ode aan nuance, bewustzijn en functionaliteit van gedrag.
Jan 11, 2023
Lees meer
Inspiratie

Van Bellevier naar De Tarot Psycholoog

Dit artikel beschrijft hoe het einde van Bellevier het begin van De Tarot Psycholoog betekende. En welke nostalgische elementen je daar nog steeds van kunt terugvinden op deze website. 
Oct 31, 2022
Lees meer
Zelfontwikkeling

Affirmeren kun je leren

Dit artikel leert je wat affirmaties zijn, hoe je ze voor je laat werken, wanneer ze niet werken en hoe je ze kunt toepassen op een manier die bij jou past.
Jun 17, 2020
Lees meer
Zelfontwikkeling

De Wet van Ritme

Alles in het leven heeft een eigen tempo en ritme. Het is de kunst om te weten waar het de juiste tijd voor is en deze wet in je voordeel te laten werken. Ken jij jouw eigen ritme?
Feb 20, 2020
Lees meer
Zelfontwikkeling

De Cirkel van Invloed

Een eenvoudige, toegankelijke en praktisch toepasbare vertaling van de Cirkel van Invloed van Stephen Covey die je helpt om je bewust te worden van waar jij je energie in investeert. 
Feb 9, 2020
Lees meer
Zelfontwikkeling

De kracht van intenties

Dit artikel leert je wat een intentie is, wat het verschil is met een voornemen en welke vragen je helpen om de kracht van intenties optimaal te benutten.
Jan 19, 2020
Lees meer
Zelfontwikkeling

De Wet van Aantrekking

De Wet van Aantrekking is het meest besproken en spreekt tegelijkertijd het meest tot de verbeelding van alle universele wetten. Wat is het en hoe kun je dit toepassen in je leven? 
Nov 20, 2019
Lees meer
Zelfontwikkeling

Acceptatie en toewijding

Dit artikel laat je kennismaken met een aantal belangrijke basisprincipes uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Nov 11, 2019